Kezdőlap
Vissza

fizetett hirdetés

 

Cracks

 

Newcomer

A Newcomer feltörését tekintem "fő művemnek", ez volt ilyen téren a legnagyobb kihívás. Ám emellett elkészítettem néhány egyéb olyan programnak is a feltörését, melyekkel mások nem boldogultak, vagy lusták voltak vele bíbelődni.

 

Aki szeretné élvezni ezt a gyöngyszemet, letöltheti innen a másolható verziót:

 

Sword of Honour

A Sword of Honour az egyik kedvenc akció játékom, melyben a teljesíthető kihívás szép grafikával párosul. A játékot megvásároltam eredetiben, de mivel kímélni szerettem volna az eredeti lemezeket, ezért 1995-ben elkészítettem a mindennapos használatra egy olyan verziót, melyen rajta voltak a kódok is egy fájlban.

 

 

 

Logo

Egy külföldi fórumon kereste valaki ezt a programot, ám mindenki bizonygatta, hogy nincs belőle másolható verzió. Nosza, ez éppen elég kihívás volt nekem! Miután sikerült szereznem a programból egy eredeti példányt, pár óra alatt megvolt a törés. Nem volt egy különösebben rafinált védelem.

 

Ha valakit érdekel a program, letöltheti innen a másolható verziót:

 

Pilot

Ez az előző program testvére. Ez igaz mind a kiadására, mind a védelmére. Az előző törés során szerzett tapasztalatok birtokában percek alatt megvoltam vele is.

 

 

Ha valakit érdekel a program, letöltheti innen a másolható verziót:

 

GEOS

A GEOS egy külön világ, minden téren... Igaz ez a másolásvédelmére is. A GEOS applikációkat ugyanis installálni kell, és attól kezdve már csak azzal a boot lemezzel hajlandók működni, amelyikkel ezt a műveletet elvégezték. Ebből adódóan ha használt GEOS lemezt vásárol az ember, azt nem könnyű működésre bírni. Márpedig én már a '90-es évek elején vásároltam a Balzac utcai Novotrade üzletben néhány GEOS programot, amelyeket ezek után használni is szerettem volna. Így más megoldás nem lévén, nekiálltam a feltörésüknek. Manapság még mindig aktuális a kérdés, hiszen a GEOS és utódai számtalan változatban érhetőek el (GEOS, gateWay, Wheels, 64HDD GEOS, stb.) és a felhasználó nyilván szeretné ugyanazokat a programlemezeket használni mindegyikükhöz. Nincs más megoldás hát, mint a sorozatszámot mindegyik rendszeren azonosra átírni.

A GEOS ugyanis egy 2 byte hosszú sorozatszámmal azonosítja a példányt, mely sorozatszám szerepel mind a boot lemezen, mind az applikációk lemezein is. Sajnos minden programnál más-más helyen, és más-más kódolással találjuk meg, pedig ezt a sorozatszámot kell mindenhol egyezőre átírnunk a működés érdekében. Futás közben a $9EA7 címről olvasható ki a rendszer sorozatszáma. A következő táblázat tartalmazza, hogy a kezeim közé került GEOS programok esetében hol található a lemezen ez az érték.

Cím Elhelyezkedés Kód
GEOS 2.0 cracked "GEOS KERNAL" 21. szektor, $3D-$3E pozíció

 

GEOS 2.0 CMD verzió

"GEOBOOT" 83. szektor, $B7-$B8 pozíció

 

gateWay 2.5

"GEOBOOT" 82. szektor, $F5-$F6 pozíció

 

geoFile V1.4 EN, DE

2. VLIR rekord, 6. szektor, $4D-$4E pozíció

EOR #$DE

geoMerge V2.0 DE

1. VLIR rekord, 1. szektor, $FC-$FD pozíció

 

geoMerge V2.1 DE

1. VLIR rekord, 1. szektor, $FC-$FD pozíció

 

geoMerge V2.1 EN

1. VLIR rekord, 1. szektor, $3C-$3D pozíció

 

geoSpell V1.1 EN

3. VLIR rekord, 2. szektor, $DA-$DB pozíció

EOR #$69

geoChart V1.0 EN

4. VLIR rekord, 18. szektor, $AE-$AF pozíció

EOR #$BD

Graphics Grabber V1.0 EN

1. szektor, $48-$49 pozíció

 

geoDex V2.0 EN

1. szektor, $56-$57 pozíció

 

geoPublish V1.0

9. VLIR rekord, 3. szektor, $98-$99 pozíció

EOR #$65

geoDex V1.1

1. szektor, $53-$54 pozíció

 

geoWrite V2.1

2. VLIR rekord, 8. szektor, $84-$85 pozíció

EOR #$DE

Wheels V4.2, V4.4

"SYSTEM1" 86. szektor, $A2-$A3 pozíció

 

 

This site is a member of WebRing.
To browse visit Here.

The C64 Banner Exchange
The C64 Banner Exchange