Bazár

Gyakran vásárolok az eBay-en külföldről, ilyenkor rendszerint a kiszemelt terméken kívül az eladó más, érdekes Commodore kiegészítőit is megvásárolom. Így egy postaköltséggel bejut az országba számos olyan hardware egység, melyek egyébként soha nem fordulnának meg idehaza. Kis szerencsével ezen a lapon időnként rábukkanhatsz ezekre a gyöngyszemekre.

Az alábbi készülékeket, szoftvereket eladom vagy elcserélem más, ritka Commodore perifériára:

Vizawrite Szövegszerkesztő program C128-hoz cartridgen. 3000 Ft.
Diary 64 Naplót írhatunk ennek a cartridge-nak a segítségével. Kézikönyv van hozzá, de doboz nincs. Működik hibátlanul. 2000 Ft.
IDE64 kézikönyv IDE64 kézikönyv profin nyomtatva, spirálozva. 300 Ft.
Commodore 1520 Printer Plotter Csak alkatrésznek használható. A mechanikája hiányos. 1000 Ft.  

Ha valami fölkeltette az érdeklődésedet, írj e-mailt!

Nekem a nemzetközileg elfogadott, gyors és biztonságos módon is fizethetsz: Acceptance Mark

 

Az 1581 Story

Minden internetes retro fórumon gyakran hangoztatott tény, hogy kis hazánk mennyire hátrányos helyzetű, ami az 1581-es meghajtókkal való ellátottságot illeti. Alig öt vagy hat ilyen meghajtó ismert gyűjteményekben, és ha nagy ritkán feltűnik egy-egy példány aukciós oldalakon, azok ára gyorsan a csillagokba emelkedik. A közelmúltban tudomásomra jutott, hogy Kanadában egy kereskedőnél valamilyen raktár felszámolásból származó, nagy mennyiségű új 1581 alkatrész tűnt fel. Így elhatároztam hogy változtatok a hazai áldatlan állapotokon és megépítek öt darab 1581 meghajtót, amik aztán különböző gyűjteményekben kaphatnak méltó helyet.

A kereskedőnél rendelkezésre állt a teljes burkolat és az elektronikai panel a szükséges kiegészítőkkel, így "mindössze" a floppy mechanikát kellett más forrásból pótolni (mivel a raktáron maradt meghajtókat alighanem az Amigák gyártásánál felhasználták). Persze tápegységet is felesleges lett volna importálni, mivel az USA szabványú tápegység csak az árat növelte volna meg jelentősen, használni úgysem lehetett volna idehaza. Szerencsés véletlen egybeesés, hogy ezzel egy időben feltűnt egy német eBay-es eladónál tíz darab alkatrészként árult, kiegészítők nélküli Amiga 500. Mondanom sem kell, hogy miután egyeztettem az eladóval, hogy a gépek floppy meghajtói garantáltan működnek, ezekből ötöt gyorsan meg is vásároltam.

Ezt követően már csak a szükséges egyeztetésekre, pénzügyi tranzakciókra, vámeljárás lefolytatására, jelentős mértékű türelemre (6 hét a szállítási idő Kanadából) és végezetül nem csekély összegű befektetésre volt szükség ahhoz, hogy kézhez kapjam a különböző alkatrészeket. A meghajtók átestek egy mechanika- és olvasófej tisztításon, valamint a szükséges kenőanyag pótláson, majd gyors összeszerelés és teszt következett. A végeredmény pedig a fenti képen látható: 5 darab, jószerével gyári új állapotú 1581-es meghajtó (a gúla tetejére a saját példányomat tettem a teljesség kedvéért)!

 

Kezdőlap

fizetett hirdetés

This site is a member of WebRing.
To browse visit Here.

The C64 Banner Exchange
The C64 Banner Exchange