Kezdőlap
Vissza

fizetett hirdetés

IEC-ATA házasítás

Novák Joe-tól beszereztem egy IEC-ATA illesztőt, ám körülményesnek találtam az asztalon szétszórt tápegységet, merevlemezt és illesztő elektronikát, ezért elhatároztam, hogy megházasítom a készüléket, és létrehozok egy komplett merevlemezt a C64-hez.

Először úgy terveztem, hogy egy 1541-es floppy házába fogom beszerelni az alkatrészeket, de azon túl hogy körülményes volt megfelelő méretű tápegységet szerezni, a legnagyobb problémát a belső rögzítő lemezkulissza legyártása okozta volna.

Ezért úgy döntöttem, hogy hozott anyagból fogok dolgozni, így vásároltam egy külső SCSI készülékházat. Szerencsére tartalmazott egy hibátlan tápegységet is kapcsolóval, hűtőventillátorral együtt. Ebbe szereltem bele egy szabványos mobil rack-et, a SCSI csatlakozó helyére két IEC aljzatot szegecseltem, majd hajtottam egy kis konzolt az elektronikai panel rögzítéséhez.

A végeredmény így néz ki:

       

Természetesen ha valaki szeretné, kis munkával a visszajelző LED-ek és a jumperek is kapcsolókon keresztül szintén kivezethetőek az előlapra, de nekem ez nem tűnt fontosnak.

 

This site is a member of WebRing.
To browse visit Here.

The C64 Banner Exchange
The C64 Banner Exchange