Kezdőlap
Vissza

fizetett hirdetés

 

IEC hub

Megelégeltem a mindent behálózó "daisy chain-t" a gép körül, és azt, hogy mindig elő kell bányászni az utolsó berendezést, ha egy új egységet akarok csatlakoztatni akár csak időlegesen is az IEC buszra. Ezért elhatároztam, hogy készítek egy IEC hubot, mellyel a soros busz csillagpontosíthatóvá válik.

Az elektronikai megvalósítás pusztán huzalozást igényel, nincs szükség semmilyen aktív alkatrészre. Hiszen akár csak egy meghajtó belsejében, itt is csupán arról van szó, hogy az összes azonos számú tűt párhuzamosan kell kötni. Először egy professzionálisan megvalósított NYÁK-ot terveztem készíteni, de mivel a nyolc csatlakozó bekötése csak egy bonyolult rajzolatú, két oldalas panellel lett volna megvalósítható, ami már meghaladja a házilagos NYÁK készítés kereteit, erről a tervről végül lemondtam.

Így hát maradt a próbapanelos beültetés, rengeteg huzalozás és átkötés alkalmazásával. A végeredmény ugyan így meglehetősen gusztustalanra sikerült, ám ez úgyis rejtve marad a burkolat mögött. Cserébe viszont a házat igyekeztem igényesen kialakítani.

A végeredmény így néz ki:

       

 

This site is a member of WebRing.
To browse visit Here.

The C64 Banner Exchange
The C64 Banner Exchange