Newcomer

A Newcomer című játék 1994 őszén, a Commodore 64 végnapjaiban látott napvilágot a Valhalla Páholy kiadásában. Ez első, s egyben utolsó próbálkozása volt a könyvkiadónak a szoftver piacon.

A játék addig soha nem látott megvalósításaival és magával ragadó, összetett történetével sokak kedvencévé vált, s 2001-ben megjelent az átdolgozott kiadás is. Valóban ez a játék vált a "végső kalanddá" a Commodore 64 történetében.

Azt hiszem elsők között rendeltem meg a játékot, s talán első voltam a végigjátszásában is. A CoV 55. számában legalábbis az én leírásom jelent meg. (S noha nem terjesztettem széles körben, de első voltam a játék feltörésében is.)

A leírás nyomtatott formában megtekinthető itt:

           

Az eredeti, geoPublish-sal készített verzió itt található:

Ezen a .d81 lemezállományon megtalálhatók a feltörés során használt segédfájlok is.

Az általam feltört változat tömörített .g64 állományok formájában letölthető innen:

Mivel a feltörés során csak egyetlen byte lett megváltoztatva az egész programban, így a kompatibilitás maximális. Viszont ez az egyetlen első kiadású, magyar nyelvű változat, amely futtatható emulátoron is! (WinVICE alatt teszteltem.)

Többen kérték tőlem a játék eredeti kézikönyvét is, közzé teszem hát nyomtatható formában:

Végezetül minden rajongónak és érdeklődőnek figyelmébe ajánlom a játék hivatalos honlapját! Jellemzi még a játék népszerűségét, hogy a program 15 € áron napjainkban is megvásárolható külföldi oldalakon!

 

Kezdőlap
Vissza

fizetett hirdetés

This site is a member of WebRing.
To browse visit Here.

The C64 Banner Exchange
The C64 Banner Exchange