Professional Game Catalog

Ahogy a gyűjteményben szaporodnak a programok, úgy nő a káosz is! Előbb-utóbb mindenki szembe találja magát a katalógus készítés szükségével. Különösen, ha az illető csereberél, netán ad és vesz szoftvereket!

Természetesen a több mint 2000 programot számláló gyűjteményemmel a '90-es évek elején már én sem tudtam elkerülni egy megfelelő katalógus használatát. Azonban a készen elérhető, különböző nyilvántartó programok egyike sem felelt meg maradéktalanul az elvárásaimnak. Noha egyszerű kezelhetőségük vonzó volt, ám korlátozott kapacitásuk, lassú működési sebességük és szűkös szolgáltatásaik szükségessé tették egy saját rendszer kifejlesztését.

Ez a saját katalógus rendszer lett aztán a Professional Game Catalog.

[A nagyításhoz kattints a képre!]

A Professional Game Catalog a Master 64 névre hallgató programnyelven íródott, amely tartalmazta a roppant kényelmes ISAM file-kezelő rendszer utasításait. Természetesen futtatásához már nem volt szükség a keretrendszerre, annak futásidejű moduljait a kód már tartalmazta.

A program egyéni terjesztéssel került forgalmazásra, 480,- forint volt az ára nyomtatott kézikönyvvel együtt. J

Az érdeklődők innen tömörített formában letölthetik a programot és a róla készült leírás forrásállományait. A leírás egyébként a Giga-Publish nevű kiadványszerkesztő magyar verziójával készült, amely ezeken az oldalakon szintén megtalálható. (Ez a lemez a saját, feltöltött játékkatalógusomat tartalmazza.)

Alább pedig a nyomtatott felhasználói kézikönyv található (készült Giga-Publish kiadványszerkesztő programmal, Commodore MPS 1270A tintasugaras nyomtatón).

Kezdőlap
Vissza

fizetett hirdetés

This site is a member of WebRing.
To browse visit Here.

The C64 Banner Exchange
The C64 Banner Exchange