Kezdőlap
17xx
geoRAM
SummaTech

fizetett hirdetés

 

RAM Expansion Units

REU, vagyis memóriabővítő egység. A C64 fénykorában idehaza megfizethetetlen luxusnak számított egy ilyen készülék, de nem is igen lehetett hozzájutni sem.

Még ma sem egyszerű vagy olcsó mulatság beszerezni egyet, de a használata egészen új távlatokat nyit a 64-es alkalmazhatóságában. A GEOS-hoz mindenképpen ajánlott a használata, ám igazán ütőképessé tehetjük saját programjainkat is, ha kihasználjuk a memóriabővítőben rejlő lehetőségeket, legyen szó akár adatbázis kezelésről, akár grafikus alkalmazásról.

Többféle készüléket gyártottak az évek során, apró manufaktúráktól kezdve az anyacégig. Nagyjából az alábbi fejlesztési irányok alakultak ki ezekből a gyártmányokból:

Nem könnyíti meg ezeknek az eszközöknek a használatát, hogy a különböző családba tartozó egységek kezelése gyökeresen eltér egymástól, sajnos nem beszélhetünk kompatibilitásról. Igaz, a GEOS-hoz, mint a memóriabővítők legfontosabb platformjához készült megfelelően módosított kernal software a legtöbb bővítőhöz.

Ezeken az oldalakon az általam birtokolt és ismert memóriabővítőkről szeretnék némi információt nyújtani. Jellemzőikről, programozásukról, esetleges fejlesztési lehetőségeikről találhatók itt adatok.

 

This site is a member of WebRing.
To browse visit Here.

The C64 Banner Exchange
The C64 Banner Exchange