Kezdőlap
Vissza

fizetett hirdetés

 

Sword of Honour

A Sword of Honour az egyik kedvenc akció játékom, melyben a teljesíthető kihívás szép grafikával párosul. A játékot megvásároltam eredetiben, de mivel kímélni szerettem volna az eredeti lemezeket, ezért 1995-ben elkészítettem a mindennapos használatra egy olyan verziót, melyen rajta voltak a kódok is egy fájlban.

Ezzel a terjeszthetőség is megoldódott ugyan, ám a kód beírás kényelmetlensége megmaradt. Aztán a közelmúltban találkoztam néhány töréssel, melyek éppen a játék lényegét, az élvezhető töltési sebességet tették tönkre. Ezen bosszankodva elhatároztam, hogy elkészítem a magam verzióját. 2007-ben láttam hozzá, de egyrészt kevés időt tudtam rá szánni, másrészt a program is igen kemény diónak bizonyult. A memóriában megtalálni gyerekjáték volt a kód ellenőrzésért felelős programrészt, viszont a módosításokat visszaírni a lemezre már sokkal nehezebb! A játék ugyanis a Heureka Sprint töltési rendszert alkalmazza, ami nem a normál GCR kódolással rögzíti az állományokat a lemezen, és directoryt sem használ. De ha ez nem lenne elég, itt az állományok egy saját eljárással még tömörítve is vannak. Ez a tömörítés az oka annak is, hogy az első törésem nem volt tökéletes.

A tömörítő algoritmus egy sequence packer, ahol a tömörített állomány egy folytonos bitfolyamot alkot, melyben a vezérlő bit sorozatok és az adat bit sorozatok keverve követik egymást. A kitömörítés az állomány végén kezdődik és egy folytonos byte sorozatot képezve visszafelé halad. Az állomány "helyben" kerül kitömörítésre, a kezdőcím azonos marad. Először az utolsó 16 byte kerül átmásolásra, a kitömörítés végén ez a byte sorozat az állomány elejére kerül. Ezen a területen a memória foglalásra vonatkozó információk és hasonló paraméterek vannak rögzítve. Ezután újabb 7 leíró byte következik, melyek a kitömörítendő memória terület végét, a célterület végét és kezdetét határozzák meg. A kitömörítés folyamatábrája a következő:

 

This site is a member of WebRing.
To browse visit Here.

The C64 Banner Exchange
The C64 Banner Exchange