Kezdőlap
Vissza

fizetett hirdetés

 

Befejezetlen művek

Van jó néhány project, melyeket még évekkel, esetleg évtizedekkel ezelőtt kezdtem el, de mára már lemondtam befejezésükről. Itt ezekről a tervekről is adok egy rövid áttekintést.

 

Professional Game Catalog 2

A P.G.C. első verzióját nagyon szerettem, de később már ez is lassúnak és szűkösnek tűnt. Időközben szert tettem egy 1581-es floppyra és egy SzummaTech memória bővítőre, így elérkezettnek láttam az időt, hogy az alapoktól újraírjam a rendszer gyorsabb és nagyobb kapacitású változatát. A program immár assembly-ben íródott, és saját file struktúrát használt. Az adatbázis az 1581-en volt rezidens, viszont dinamikusan gyorsítótárazta a program a memória bővítőben. Ezen kívül egészen újszerű, nagyméretű, görgethető képernyőket használt. Végül a keretrendszer készült el a projecthez, de a funkciók kidolgozása már elmaradt. Minek ilyesmivel bíbelődni a GameBase korában?

 

Video Digi

Mivel viszonylag korán vásároltam egy PAL Colour Digitizer nevű készüléket, szerettem volna a lehető legjobban kiaknázni a lehetőségeit. Ehhez a mellékelt program vajmi kevés segítséget adott, ezért nekiláttam egy saját program fejlesztéséhez. A tervek szerint az egér vezérelt programban lett volna egy kis méretű fekete-fehér előnézeti kép, ami alapján közvetlenül tudott volna akár PrintFox vagy GEOS formátumú nyomtatható képet, akár HiRes, MultiColor, vagy különböző FLI formátumú képernyő grafikát készíteni. Végül éppen csak a különböző matematikai eljárásokat kódoltam le (a kicsinyítés, a színek dekódolása, stb. elég bonyolult matematikai hátteret igényelt), de aztán kifulladt a lendület. Ma pedig sokkal egyszerűbb és gyorsabb PC-ről átkonvertálni bármilyen képet.

 

pC64

Ez egy hardware project, ami talán egyszer még megvalósul. A lényeg: építsünk be egy C64 alaplapot, egy 1541 és egy 1581 floppyt, továbbá egy IDE64 illesztőt merevlemezzel és CD ROM-mal, valamint egy 1750 REU-t egy PC házba. Lássuk el külső billentyűzettel, esetleg adjunk hozzá stereo SID-et, kártya olvasót, különböző ki- és bemeneteket, stb. Még csak felületes tervek vannak az összeállításra, de jó néhány komponenst már beszereztem. Egyszerűbb dolog volt az 1541-II floppy mechanikát ellátni egy megfelelő Teac előlappal, viszont jóval körülményesebb volt egy megfelelő mechanikát találni az 1581 floppyhoz. A legtöbb meghajtó átalakítható különböző trükkökkel, de egyik sem lesz tökéletes helyettesítője az eredeti mechanikának. Vagy a DD-HD lemezek kérdése okoz problémát, vagy a meghajtó LED-jét nem kezeli a panel, stb. Végül ráakadtam a Teac 235-HF 3217-U típusra (19307332-17), mely csupán megfelelő jumpereléssel  tökéletes helyettesítőjévé tehető az eredeti 1581 mechanikának. Az alábbi képen látható a megfelelő beállítás:

 

 

 

 

This site is a member of WebRing.
To browse visit Here.

The C64 Banner Exchange
The C64 Banner Exchange